Traditioneel Oktoberfest, april 2024

Over dit event

  • Datum: 1 april 2024
  • Fotograaf: Stefanie Fiegl
  • Type: Oktoberfest
  • Locatie: Sölden Oostenrijk

Het verhaal

In april 2024 vond weer een traditioneel Oktoberfest plaats in het mooie Sölden in Oostenrijk. Het begon allemaal met de gezellige busrit naar Oostenrijk. Eenmaal aangekomen in Sölden kreeg iedereen haar/zijn eigen slaapkamer.

De volgende dag was het zover, het was na wat uurtje vrije tijd, toch echt zover om je traditionele klederdracht aan te trekken. Jeetje, wat hadden alle gasten goed uitgepakt!

De Nederlandse bus werd ingezet als taxi en bracht ons naar de Oktoberfest locatie, met een ander woord ook wel de Aprѐs-ski locatie. Een traditioneel oktoberfest locatie met een mooi buiten terras en uitzicht over de mooie Oostenrijkse bergen.

De DJ wist gelijk van aanpakken en van begin tot het eind is het één groot feest geweest. Kent u ook een traditionele Oostenrijkse Activiteit? Dit heet Nageln. Nageln is het om de beurt slaan op de spijker dit boven een boomstam bevestigd is. Wie als eerst de spijker in de boomstam heeft geslagen, die heeft gewonnen. Ook dit werd natuurlijk uitgevoerd door alle gasten.

Tot in de late uurtjes ging het feestje door en werden alle gasten weer veilig met de bus naar het hotel gebracht.